• Telefon
    +36 (70) 4332-358
  • Cím
    Vál, Rákóczi u. 14
  • E-mail
    info@klimahutesfutes.hu
Awesome Image

Klímaszerelés-klímaforgalmazás- kivitelezés

A modern klímaberendezések (hőszivattyúk) már nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmazhatok!

Működtetésük költséghatékony, valamint nincs szükség különböző tervrajzok elkészítésére, kéményre, (új ház építésénél jelentős összeget lehet így spórolni)

Fontos, hogy NEM áll fent a szén-monoxid mérgezés kockázata!

Vállalkozásunk a megrendelő igénye esetén vállalja: Ingyenes helyszíni felmérés! Berendezéstől függően 5 év beszerelési garancia és kedvező klímakarbantartási árat!

Jó minőségű klímaberendezéssel a megfelelő telepítés elvégzése után ritkán adódik probléma.

Forgalmazott készülékek: Gree, Fisher, Syen City, Toshiba, Daikin, Fujitsu,           Mitsubitshi, Midea, Rcool, Hd, Nord, Samsung, Lg, Polar stb. … 

A készülékekhez igényelhető GEO vagy H-tarifa! (kedvezményes áram tarifa)

 

Klímakarbantartás az alábbi műveletekből tevődik össze: ellenőrizzük a gép  megfelelő működését, a villamos berendezéseket, az automatikát. Kitisztítjuk a hőcserélőket, a kondenzátort és az elpárologtatót, valamint a rendszerben található szűrőket! Amennyiben szükséges az elektrosztatikus szűrőket cseréljük. Ezek elvégzése után következik a  baktériummentesítés, gombátlanítás tehát a teljes belső radiátort mentesítjük a gombáktól, baktériumoktól, valamint az egyéb kórokozóktól, így nem kell majd tartani a mostanában oly sokat halott légiós megbetegedésektől sem.

 

A klímakarbantartás hiánya……. pár elrettentő példa képekben ..

 

 

A klímaberendezésünk karbantartását nemcsak az egészségünk védelme, hanem a gép élettartamát megnövelő, környezetvédelmi, illetve energiatakarékossági szempontok is indokolják.

        

   Klíma energia-hatékonyság táblázat! Vásárláskor ajánlott figyelembe venni!

Klímafogalmak

Klímaberendezés: Olyan berendezés, amely képes hűteni, fűteni, levegőt keringetni  és szárítani.   

Inverteres klíma : Ma már csak inverteres klímaberendezést lehet vásárolni A fő előnye a gazdaságos energia használat. Az inverter szabályozza a klíma berendezés működését, alacsony fordulatszámra kapcsol, mikor nem szükséges a magas fordulat , a hőmérsékletet így sokkal pontosabban lehet szabályozni.

Mono split klíma: Egy kültéri és egy beltéri egységből álló klímaberendezés.

Multi-split berendezés: Egy kültéri egységre több (kb. 2-4db) beltéri egység kapcsolódik.

Split klíma: Osztott klímaberendezés, amely 1 db kültéri és 1 vagy több beltéri egységből áll.

Automata újraindítás funkció: Áramkimaradás, áramszünet esetén a berendezés automatikusan újraindul, az előzetesen beállított értékeket követve.

Plazmaszűrő: A plazmaszűrővel felszerelt berendezések a levegőtisztítási folyamat során képesek akár a  baktériumok és vírusok eltávolítására!

H-tarifa: fűtési szezonban, alacsonyabb áron tudjuk elszámolni a villamosenergia fogyasztásunkat. Méréséhez külön villanyórára van szükségünk. Törvényben meghatározott értékeket kell igazolni az áramszolgáltató felé. A GEO-tarifával szemben nem kizáró ok, ha a berendezésünk elektromos rásegítő fűtéssel rendelkezik.

GEO-tarifa: kizárólag hőszivattyús berendezésekhez tudjuk igényelni, és csak az ELMŰ-ÉMÁSZ területén. A tarifa naponta kétszer szünetel két órára, fix időpontban. A GEO-tarifa egyik nagy előnye, hogy fűtési szezonon túl is igénybe vehetjük a kedvezményes tarifát, mind melegvíz előállításra mind hűtésre.

Téliesítő készlet: a kültéri egységben található! karter fűtés valamint cseppvíztálca fűtés !     

Új R32 típusú hűtőközeg: modern, „környezetbarát”, jó hatékonyság, és a korábbi berendezésekkel szinte teljes kompatibilis, remek termodinamikus tulajdonságokkal rendelkezik, amely kiváló hatékonyságot eredményez !

 

Cseppvízcsövek fagymentesítése megoldható  termosztáttal valamint fűtőszállal!